Onze geschiedenis

Wij geloven dat alle mensen in principe een verschil willen maken. Dat iedereen wil meewerken aan het helpen van degenen die hulp nodig hebben. Tegen die achtergrond is het bedrijf in 1996 opgericht.


De filosofie en gedachten erachter

Er zijn veel manieren om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Ons idee is specifiek gericht op bedrijven. Groot en klein, oude traditionele bedrijven en moderne hightechbedrijven -kortom; van de plaatselijke kruidenierswinkel tot de internationale speler. Onze boodschap is simpel; "Iedereen kan een verschil maken zonder daadwerkelijk extra kosten te maken. Zonder dat er een grote beslissing nodig is." Wij bieden bedrijven aan om producten die u toch nodig heeft en nog moet kopen, bij ons te kopen. Want als u ze via Buy Aid koopt, bent u er zeker van dat u minimaal 10% doneert aan een goed doel. We noemen dit collectieve fondsenwerving. Zo simpel en eenvoudig is de gedachte achter het maatschappelijk sociaal bedrijf Buy Aid.

Sinds de oprichting in 1996 hebben we dit bericht telefonisch aan duizenden bedrijven gepresenteerd. Tot nu toe zijn we erin geslaagd meer dan 140 miljoen kronen op te halen voor een goed doel. Daar zijn we trots op. We weten dat we de wereld niet kunnen redden, maar we zijn blij dat we met de hulp van onze klanten een verschil hebben gemaakt voor veel mensen – lokaal en in de derde wereld. Dit helpt ons dagelijks leven en onze werkdag te verrijken. Verantwoordelijkheid nemen is een globale en tijdloze manier van denken. Een gedachte waarvan we verwachten dat die de komende jaren nog meer aan kracht wint.

De filosofie en gedachten erachter
buy aid spirit en kernwaarden

buy aid spirit en kernwaarden

Wat is het belangrijkste bij Buy Aid? Het antwoord is simpel; onze werknemers - zij zijn degenen die ervoor zorgen dat dingen gebeuren. Bij Buy Aid zijn we gelukkig een bonte menigte - in termen van leeftijd, religie, ras en houding. Zo hebben wij de diversiteit die belangrijk is voor het dagelijks leven op kantoor. Het helpt om het gevoel van Buy Aid te creëren, een gevoel dat we samen als een team sterk staan en we een gemeenschappelijk doel hebben. Veel van onze medewerkers werken dag in dag uit met de telefoon als belangrijkste hulpmiddel. Een baan die in traditionele callcenters vaak een korte levensduur kent, maar bij Buy Aid hebben we medewerkers die dit werk 6, 8,12 tot 18 jaar hebben verzorgd. Op de lange termijn is het succes van Buy Aid te danken aan het "Buy Aid gevoel".


Donaties & Concept

Wanneer u winkelt bij Buy Aid, koopt u niet alleen een artikel, maar helpt u tegelijkertijd een goed doel te steunen. Ons concept is gebaseerd op een unieke maar simpele combinatie van kopen en doneren. We richten ons op het aanbieden van producten waarbij de productie heeft plaatsgevonden onder ethisch correcte omstandigheden. Daarom werken we samen met bedrijven die mensenrechten, arbeidsrechten en milieuoverwegingen respecteren in de hele waardeketen. In 1996 zijn we met dit werk begonnen. Daarbij hebben we ervoor gekozen om samen te werken met gerenommeerde organisaties, omdat we geloven dat de professionele organisaties de beste garantie zijn dat het ingezamelde geld optimaal wordt gebruikt. Dit is ook de aanbeveling van de branchevereniging van de organisaties - ISOBRO. Dit betekent dat we de keuze hebben gemaakt om te werken op basis van de incasso ethische regels die ISOBRO heeft.


Transparantie en openheid

Transparantie en openheid zijn de sleutelwoorden in ons werk
Onze waarden zijn gebaseerd op "open mind, heart and business", en we staan voor een transparante benadering van de kerncijfers van het bedrijf. Ons bedrijfsmodel garandeert dat elke keer dat u voor € 100,00 koopt, wij € 10,00 doorsturen naar onze partners. We garanderen de partners 10% van de omzet, dat is hun zekerheid voor een stabiele donatie. Als de inkomsten bij Buy Aid Group hoger zijn dan de totale donatie op jaarbasis, wordt 50% van de resterende winst uitgekeerd aan de respectievelijke organisaties. Zodat Buy Aid nooit meer winst kan maken dan de totale donatie. Onze jaarrekening is openbaar en de schenking aan onze NGO-partners wordt jaarlijks gecontroleerd door een door de staat erkende openbare accountant. Zo is er 100% transparantie.

Geselecteerde producten

Top