"Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt".

DAT IS DE KRACHT VAN EEN WISH JOURNEY


Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

Geselecteerde producten

Het begon met één wens

1980, Phoenix, Arizona. Chris is 7 jaar oud en heeft ernstige leukemie. Zijn leven bestaat uit angst en ziekenhuisbehandelingen. Zijn droom? Politieagent worden. Met zijn ziekte een kleine kans dat ’t zal lukken. Twee agenten horen van zijn wens en besluiten Chris de dag van zijn leven te bezorgen. Hij krijgt een mini uniform aan en mag een dagje mee op de motor. Trots deelt Chris als een echte agent bekeuringen uit. Niemand die ertegenin durft te gaan.

Hij geniet. Ziek? Die dag niet. Zijn verhaal inspireert tot de oprichting van Make-A-Wish. Andere landen volgen. Make-A-Wish Foundation International is nu actief in 50 landen en op 5 continenten. Het is de grootste wensvervullende organisatie in de wereld en vervult 15.000 wensen per jaar.

Oprichting Make-A-Wish Nederland

In 1989 wordt Make-A-Wish Nederland opgericht. Onze allereerste wens komt van de
10-jarige Cindy. Zij wil zó graag een tv-opname bijwonen van de toen heel populaire serie ‘Zeg ‘ns AAA’. Een enthousiaste verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldt haar wens aan.

De wens van Cindy

Vrienden van de stichting fietsen het geld bij elkaar. En Cindy mag als een echte filmster naar de studio én op de foto met ‘Mien Dobbelsteen’, ofwel hoofdrolspeelster Carry Tefsen. De rest is geschiedenis. Met 400 vrijwilligers realiseren we nu jaarlijks meer dan 550 wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar.

Verhalen delen

Wie had dat ooit gedacht, toen Chris en zijn twee agenten op de motor door Phoenix reden. Het verhaal van Chris heeft bijna 40 jaar later nog steeds impact. Net zoals de verhalen over de foto van Cindy, de zelfgemaakte tekenfilm van Redwane, Liz de celebrity, Daan de fotograaf of prinsesje Sareah.

En over alle andere kinderen, ouders en vrijwilligers die samen de Wish Journey aangaan. We willen ons verhaal graag met je delen.

Udvalgte produkter