Terug in de tijd
Het idee voor War Child is ontstaan in 1993. De destijds 22-jarige Willemijn Verloop was als vredesactiviste in de Balkan. Daar kwam ze in contact met Nigel Osborne. Een Britse muziekprofessor die in schuilkelders muziekworkshops organiseerde voor de kinderen in die oorlog. Willemijn raakte geïnspireerd door de blijdschap en ontlading die de muziek bij deze kinderen losmaakte. Het idee om kinderen in de oorlog te helpen met muziek werkte zij verder uit. Samen met Osborne organiseerden ze samen verschillende workshops in de verwoeste Balkan. In 1995 besloot Verloop om in Nederland de stichting War Child op te zetten. Het doel van Verloop: Het leven van zoveel mogelijk oorlogskinderen verbeteren met creatieve, psychosociale hulpprogramma’s.

Over War Child
Wist je dat één op de vijf kinderen opgroeit in oorlog? Voor deze kinderen biedt War Child wereldwijd een veilige plek waar zij kunnen leren en psychosociale steun krijgen. Ze geven kinderen de touwtjes zelf in handen om - stap voor stap - een toekomst in vrede op te bouwen.

Inmiddels is War Child actief in 16 verschillende landen. Zo hebben ze vorig jaar 648.477 kinderen, jongeren en ouders kunnen bereiken.

Buy Aid & War Child
Buy aid gelooft in het werk van War Child en dat mensen fundamenteel willen helpen om een verschil te maken. Iedereen wil deelnemen aan het helpen van diegenen die hulp hard nodig hebben. Dit realiseert Buy aid en doneert daarom 10% van de verkoopprijs van de speciaal geselecteerde producten voor War Child. Op deze manier kan War Child haar doelen bereiken en helpt zij de oorlog uit een kind te halen. Door het kopen van heerlijke chocolade, drop of koffie bij Buy aid, kun jij op je eigen en eerlijke manier een steentje bijdragen om kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

Onderwijs: Can’t Wait to Learn

Eén van War Child’s projecten is Can’t Wait to Learn. Via Can’t Wait to Learn kunnen kinderen spelend leren, dankzij educatieve spellen op tablets. Zo leren zij op een flexibele, effectieve en innovatieve manier rekenen en lezen.

De op maat gemaakte educatieve spellen bevatten ingebouwde instructies, praktische oefeningen en een leermanagementsysteem dat de voortgang van kinderen bijhoudt. De leerdoelen zijn afgestemd op officiële onderwijscurricula en goedgekeurd door nationale ministeries. Hierdoor kan War Child kinderen waar ook ter wereld toepasselijk kwaliteitsonderwijs op tablets bieden.

Geselecteerde producten

Gevluchte kinderen in Nederland: TeamUp
Nederland verwelkomt al jaren duizenden vluchtelingen. Voor die kinderen is het fysieke geweld wellicht wat verder weg, maar de oorlog in hun hoofd nog niet over. Daarom bundelden War Child, Save the Children en UNICEF Nederland hun ervaring en expertise in TeamUp: het programma voor gevluchte kinderen in Nederland.
Gevluchte kinderen hebben veel meegemaakt. In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland zijn ze blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun familie en vrienden. Hierdoor zijn ze bang en onzeker geworden. ’s Nachts hebben ze nachtmerries, overdag zijn ze stil en teruggetrokken of juist agressief. Over het algemeen vinden ze het moeilijk om mensen te vertrouwen.
TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten om kinderen van 6 tot 18 jaar te leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij de sessies opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.

Bewezen
De beproefde programma’s van War Child gaan uit van creatieve methodes en eigen actieve inbreng van de kinderen en hun sociale omgeving. Muziek, toneel en sport, als wapens tegen angst, somberheid en agressie. Onderling vertrouwen opbouwen, een stem geven en krijgen. Sociale structuren versterken. Samen de omgeving creëren die de rechten van het kind respecteert.
Met ouders, scholen en lokale leiders. Maar vooral: met de kinderen zelf.

Samen
Buy aid steunt de projecten van War Child door 10% van de verkoop van de geselecteerde producten te
doneren aan War Child. Mede dankzij Buy aid kan War Child haar doelen bereiken en helpt zij de oorlog uit een kind te halen. Maar dat kunnen we niet alleen. Help mee door de producten te komen. Samen halen we de oorlog uit een kind. Want een kind hoort niet thuis in de oorlog. Nooit.

 

Nieuwe suggesties voor het beeld

  • Video’s: beiden behouden (TeamUp en CWTL)
  • Beeld: meer toevoegen. Bijgevoegd materiaal daarvoor (hieronder welke foto’s dat zijn).
content